1. PREAMBUL

Vă mulțumim pentru interesul acordat față de produsele comercializate de societatea ASA&NST TRADE S.R.L.

Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile prezentate mai jos, ele reprezentând condițiile utilizării website-ului www.asa-nst.ro, condițiile privind plasarea comenzilor prin intermediul website-ului și toate condițiile care reglementează contractul la distanță pe care îl veți încheia cu societatea ASA&NST TRADE S.R.L. ca urmare a comenzii plasate. Accesarea, navigarea și folosirea prezentului website, precum și achiziționarea produselor comercializate implică acceptarea termenilor și condițiilor prezentate aici, motiv pentru care recomandăm citirea completă a tuturor informațiilor prezentate mai jos. În situația în care nu sunteți de acord cu Termeni și condiții vă rugăm să nu utilizați website-ul. 

Termeni și condiții este un document cu caracter obligatoriu față de dumneavoastră, iar prin accesarea, navigarea și folosirea website-ului, precum și prin plasarea unei comenzi, vă luați angajamentul de a respecta toate informațiile prezentate și politicile indicate. 

În ceea ce privește modificările și actualizările, ne rezervăm dreptul de a modifica oricând și fără vreo notificare prealabilă acești Termeni și condiții¸ indicând la final când realizată ultima actualizare. Comenzii pe care o veți plasa i se vor aplica Termenii și condițiile care sunt în vigoare la momentul la data la care a fost plasată comanda. 

Website-ul www.asa-nst.ro este proprietatea societății ASA&NST TRADE S.R.L., persoană juridică română, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J35/1523/2022, având CUI RO45920107, cont bancar deschis la ING BANK, avnd contul bancar IBAN:  RO77 INGB 0000 9999 1241 0093, cu sediul social în TIMISOARA, STR J.H. PESTALOZZY, NR 22 , telefon 0770.371577 , adresă de e-mail: office@asa-nst.ro. 

Informațiile prezentate mai jos se completează cu Politica de confidențialitate – GDPR, precum și cu Politica de livrare și de retur. 

 1. DEFINIȚII
 1. Client – orice persoană fizică sau juridică care plasează o comandă pe website-ul www.asa-nst.ro .  
 2. Utilizator – orice persoană care accesează, navighează sau folosește website-u www.asa-nst.ro  
 3. Produs – produsele pe care societatea ASA&NST TRADE S.R.L. le vinde prin intermediul website-ului www.asa-nst.ro  / bun corporal mobil;
 4. Consimțământ valabil exprimat – manifestarea neechivocă a unui acord de voință al clientului în sensul de a încheia un contract de vânzare-cumpărare la distanță, acord manifestat odată cu plasarea unei comenzi și trimiterea tuturor datelor necesare pentru a fi procesată comanda;
 5. Cost de livrare – costul aferent transportului, calculat în funcție de dimensiunile și greutatea produselor ce au fost comandate de client;
 6. Contract la distanță – contractul încheiat între societatea ASA&NST TRADE S.R.L. (în calitate de profesionist) și client, în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanță organizat, fără prezența fizică simultană a profesionistului și a clientului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanță, până la și inclusiv în momentul în care este încheiat contractul;
 7. Clientul va comanda produsele de pe situ-l www.asa-nst.ro la preturile negociate si exprimate pe situl de mai sus. 
 1. REGULI PRIVIND UTILIZAREA WEBSITE-ULUI www.asa-nst.ro

Prin accesarea, navigarea și folosirea prezentului website, precum și prin plasarea unei comenzi sau desfășurarea oricărei alte activități pe website-ul nostru, vă obligați să respectați următoarele reguli: 

 1. Veți folosi acest website strict pentru informare sau pentru efectuarea unor comenzi legitime;
 2. Veți furniza informații exacte, reale, complete și actualizate, necesare pentru a plasa o comandă în mod corect;
 3. Nu veți efectua vreo comandă falsă sau frauduloasă, iar în cazul în care veți proceda în acest mod, ne rezervăm dreptul de a anula comanda și de a informa autoritățile competente sau de a ne adresa instanțelor de judecată competente pentru a solicita repararea prejudiciului ce a fost creat;
 4. Veți respecta drepturile de proprietate intelectuală cu privire la orice element ce se regăsește în prezentul website;
 5. Veți respecta drepturile de autor;
 6. Nu veți desfășura vreo acțiune care să fie susceptibilă de a aduce vreun prejudiciu website-ului nostru, iar în cazul în care veți proceda astfel, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanțelor de judecată competente pentru a solicita repararea prejudiciului ce a fost creat;

În cazul în care nu veți respecta regulile enunțate mai sus, ne rezervăm dreptul de a bloca accesul dumneavoastră pe website, de a anula comenzile ce au fost plasate, de a sesiza autoritățile competente pentru tragerea la răspundere în cazul în care a fost săvârșită vreo faptă penală sau anti-socială și de a ne adresa instanțelor de judecată competente pentru a solicita repararea prejudiciului creat, prezent sau viitor, inclusiv beneficiile nerealizate și cheltuielile de judecată pe care le-am suportat (taxe judiciare de timbru, onorariu de avocat, cheltuieli de transport, etc.). 

 1. ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI

Contractul încheiat cu noi se supune următoarelor dispoziții legale: 

 1. OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniști;
 2. OUG nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii și libertatea de a furniza servicii în România;
 3. OG nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor;
 4. Legea nr. 148/2000 privind publicitatea;
 5. OUG nr. 140/2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vânzare de bunuri;
 6. Legea nr. 365/2002 privind comerțul electronic;
 7. Legea nr. 21/1996;
 8. Normele de drept comun;

Contractul se consideră încheiat cu dumneavoastră în momentul în care comanda – realizată cu respectarea regulilor prevăzute în prezentul website – a fost acceptată expres de noi, sens în care veți primi un e-mail prin care societatea ASA&NST TRADE S.R.L. va confirma comanda pe care ați plasat-o pe website-ul www.asa-nst.ro  

Comanda pe care ați realizat-o prin intermediul website-ului nostru va fi obligatorie pentru noi doar dacă au fost respectate regulile enunțate în ”Termeni și Condiții”, iar în caz contrar, ne rezervăm dreptul de a decide, fără a preciza motivul și în mod unilateral, dacă vom încheia un contract de vânzare. În acest sens, nu vom avea nicio răspundere față de dumneavoastră în situația în care vom refuza să dăm curs unei comenzi.

Totuși, vă atragem atenția că vă asumați întreaga responsabilitate în situația în care veți comunica date de facturare greșite și/sau adrese de e-mail necorespunzătoare sau false. Vă asumați obligația de a verifica corectitudinea datelor pe care ni le furnizați. 

Simpla acțiune de adăugare a produsului în ”Coșul meu” nu echivalează în niciun mod cu încheierea valabilă a contractului sau cu rezervarea acestor produse, fiind necesar să parcurgeți toți pașii necesari prevăzuți pentru finalizarea și procesarea comenzii de către societatea ASA&NST TRADE SRL.  

Dreptul de proprietate asupra produselor pe care le-ați comandat se va transfera către dumneavoastră numai după ce ați achitat toate sumele datorate, inclusiv a cheltuielilor de transport. 

 1. PRODUSELE VÂNDUTE

Societatea  ASA&NST TRADE SRL comercializează produse: Echipamente de protectie, produse de curatenie, papetarie, celuloza, marketing, mobilier si produse speciale. 

 1. PREȚUL PRODUSELOR ȘI DISPONIBILITATEA PRODUSELOR

Prețul produselor este afișat în lei (RON). În măsura în care există o eroare cu privire la prețul ce este afișat pe website, vă vom aduce la cunoștință în cel mai scurt timp, urmând să vă returnăm suma de bani ce a fost achitată suplimentar sau să vă solicităm achitarea sumei de bani suplimentare. În situația în care nu doriți să acceptați noul preț / nu răspundeți la solicitarea noastră și/sau nu vă putem contacta, vă vom anula comanda și vă vom rambursa cât mai curând posibil suma de bani pe care ați achitat-o. 

Prețul produselor va putea fi actualizat și/sau modificat în orice moment, fără vreo notificare prealabilă a dumneavoastră. În ceea ce privește comanda pe care dumneavoastră ați plasat-o pe website, ei îi va fi aplicabil prețul de la momentul plasării efective a comenzii.  

Veți putea achiziționa produsele care există pe stoc la momentul la care doriți să efectuați comanda sau pe produse care se aduc doar pe comanda speciala unde veti primi un termen de livrare. 

Nu vă putem garanta că produsele care s-au regăsit la un moment dat pe website vor fi disponibile în orice moment pentru a putea fi achiziționate de dumneavoastră, iar în acest sens nu vom avea vreo răspundere în situația în care un produs nu se mai găsește pe website. 

În măsura în care produsele sunt indisponibile, însă dumneavoastră ați plasat deja comanda, vă vom informa cu privire la indisponibilitatea acestora și vă vom indica când va reveni pe stoc produsul pe care îl doriți. 

În situația în care ați plasat o comandă pe website-ul www.asa-nst.ro și ați achitat online produsul, iar produsul nu mai poate fi livrat deoarece între timp a devenit indisponibil, societatea ASA&NST TRADE S.R.L. se obligă să aducă la cunoștința clientului de îndată acest aspect. De asemenea, societatea ASA&NST TRADE S.R.L. poate informa clientul că are posibilitatea de a solicita, cu ocazia informării, rezervarea produsului cu aceleași caracteristici până la momentul în care acesta va reintra în stoc sau să solicite returnarea integrală a contravalorii comenzii plasate, cu excepția taxelor și comisioanelor percepute de către banca emitentă a cardului, în contul bancar din care a fost realizată plata în termen de cel mult 14 zile și în cazuri justificate, în termen de cel mult 30 de zile de la data la care Vânzătorul a luat la cunoștință pe orice cale de imposibilitatea îndeplinirii obligațiilor contractuale.

Vom actualiza periodic informațiile privind disponibilitatea produselor pe care le comercializăm. 

 1. MODALITĂȚI DE PLATĂ

Pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra produselor pe care le-ați comandat, veți putea plăti astfel: 

 • OP – Transfer bancar la termenul negociat cu clientul sau in avans inainte de trimitearea comenzii.
 • Chitanta Ramburs

Plata va fi realizată DOAR prin transfer bancar in avans , inainte de trimiterea comenzii sau la termenul negociat cu clientul. 

Clientul care plateste la termen trebuie sa aibe neaparat un contract semnat cu ASA&NST TRADE SRL. 

 1. Ramburs

Dacă alegeți această opțiune de plată, veți plăți direct curierului care o să vă înmâneze coletul, în funcție de societatea pe care o alegeți să realizeze expediția produsului comandat. Suma pe care o veți plăti la livrarea coletului trebuie să corespundă cu suma totală de plată a comenzii pe care ați plasat-o, astfel cum va rezulta din factura pe care o veți primi la adresa de e-mail indicată în acest sens. 

Factura aferentă comenzii plasate va fi transmisă în format electronic la adresa de e-mail precizată de către client în acest sens. În cazul în care clientul dorește emiterea facturii în format fizic-tipărit, acesta trebuie să-i solicite societății ASA&NST TRADE S.R.L. în mod expres acest lucru, însă va putea fi obligat în mod proporțional la suportarea oricăror alte taxe și cheltuieli privind emiterea, tipărirea și livrarea acesteia prin poștă/curier la adresa indicată de client. 

 1. LIVRAREA ȘI RETURUL PRODUSELOR

Societatea ASA&NST TRADE S.R.L. se obligă prin prezentele Termene și Condiții să livreze și să ambaleze în mod corespunzător toate produsele achiziționate de către client, în conformitate cu prevederile acordurilor încheiate cu prestatorul de servicii de transport, livrare și curierat a produselor disponibile pe website-ul www.asa-nst.ro  

Societatea ASA&NST TRADE S.R.L. va efectua livrarea bunurilor și serviciilor doar pe teritoriul României. 

Taxele de livrare nu sunt incluse în preț, iar pentru mai multe informații privind livrarea, vă rugăm să consultați Politica de livrare și de retur publicată pe website-ul www.asa-nst.ro .  

În zilele de sâmbătă sau de duminică nu se fac livrări. În anumite situații, în special în perioada sărbătorilor sau de Black Friday, timpul de livrare poate fi prelungit, fapt ce poate rezulta din aglomerarea firmelor de curierat sau din alte motive total independente nouă. Întârzierea livrărilor se va datora unor evenimente străine și neimputabile nouă, situație în care sunteți de acord că nu puteți solicita atragerea răspunderii noastre. 

Suntem exonerați de răspundere în situația în care există întârzieri sau nereușite în ceea ce privește serviciile pe care le oferim, dacă intervine vreun caz de forță majoră sau caz fortuit. Forța majoră include, nu limitativ, următoarele situații: inundații, războaie, acte teroriste, revolte, incendii, cutremure, accidente nucleare, inundații, greve, pandemii, stare de urgență, epidemii, condiții meteorologice, schimbări în legi, etc. 

Timpul de procesare al unei comenzi este de 4-5 zile lucrătoare. 

Pentru mai multe informații privind livrarea produselor pe care le doriți să le comandați, vă rugăm să accesați pagina Politică de livrare și retur de pe website-ul www.asa-nst.ro .

 1. GARANȚII

Societatea ASA&NST TRADE S.R.L. se obligă să livreze produsele care sunt în conformitate cu contractul încheiat cu dumneavoastră, în baza garanției legale de conformitate. Se va considera că produsul este în conformitate cu contractul încheiat cu dumneavoastră dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții: 

 1. Produsul respectă descrierea, tipul, cantitatea și calitatea descrisă de societatea ASA&NST TRADE S.R.L.;
 2. Produsul corespunde scopului special pentru care consumatorul le solicită, pe care pe care consumatorul l-a adus la cunoştinţa societății ASA&NST TRADE S.R.L. cel târziu în momentul încheierii contractului de vânzare şi pe care societatea l-a acceptat;
 3. Produsul este livrat împreună cu toate accesoriile și cu toate instrucțiunile;

Societatea ASA&NST TRADE S.R.L. este răspunzătoare față de dumneavoastră, în calitate de consumator, pentru orice lipsă de conformitate existență la momentul la care a fost livrat produsul. Produsele livrate de ASA&NST TRADE SRL au garantii diferite, unele au garantie de 1 luna, altele de 3 luni, unele de 1 an sau anumite produse nu au garantie. De exemplu imbracamintea textile. La imbracaminte produsul se schimba doar daca clientul observa ca la livrare produsul are defecte de fabricare. In acest caz produsul se schimba doar daca este in abalajul original si nu prezinta urme de folosire. Va rogam sa solicitati perioada de garantie 

 

 1. DREPTUL DE RETRAGERE

Conform OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniști, dacă sunteți consumator, aveți dreptul de a renunța unilateral la produsele pe care le-ați achiziționat, fără vreun motiv anume, în termen de 14 zile calendaristice de la data la care ați intrat în posesia fizică a produsului. Dreptul de retragere se aplică doar pe care le-ați achiziționat  la distanță de pe website-ul www.asa-nst.ro

Pentru a vă putea exercita dreptul de denunțare unilaterală trebuie să transmiteți către societatea ASA&NST TRADE S.R.L., la adresa de e-mail: office@asa-nst.ro  sau la adresa sediului social: Loc. Timisoara, str. J.H. Pestalozzy nr 22, cladirea 5B, jud. Timiș, o declaraţie neechivocă în care să vă  exprimați decizia de retragere din contract înainte de expirarea termenului de 14 zile calendaristice de la momentul în care ați intrat în posesia fizică a produsului comandat sau să completați acest formular, în același termen pe care l-am indicat mai sus. În cazul în care nu v-ați exercitat dreptul de retragere în termenul indicat mai sus, nu veți mai putea renunța unilateral la produsele pe care le-ați achiziționat. 

În situația în care doriți să denunțați unilateral contractul încheiat, cu respectarea termenului indicat mai sus, plata returnării coletului revine în sarcina dumneavoastră, urmând ca societatea ASA&NST TRADE S.R.L. să vă restituie contravaloarea produselor returnate, după ce vom constata că acestea se regăsesc în starea în care au fost expediate, în ambalajul original și fără a avea urme de folosință. 

În cazul în care vom accepta produsul ce a fost returnat, rambursarea contravalorii acestuia se va realiza în termen de 3 – 30 zile de la data primirii produsului de către societatea ASA&NST TRADE S.R.L. Menționăm că doar contravaloarea produsului va fi returnată, nu și costul transportului produsului. 

Menționăm că dacă ați decis să anulați o tranzacție realizată online, banca emitentă va debloca suma blocată în contul clientului în termen de 1-30 zile, în funcție de politica acesteia. Pentru comenzile platite cu cardul, suma va fi returnata pe același produs utilizat la tranzacționare, in decurs de 3 – 30 de zile de la acceptarea returului.

 1. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Întregul conținut al website-ului www.asa-nst.ro  este proprietatea intelectuală a societății ASA&NST TRADE S.R.L.. Website-ul www.asa-nst.ro  poate fi folosit de persoane terțe doar pentru informare și / sau plasarea de comenzi. 

Orice conținut (incluzând și fără a ne limita la baza de date, elemente de grafică, informațiile de pe website, conținutul juridic, marca ASA&NST TRADE SRL, operele comercializate, clipuri audio, text, grafică, imagini statice sau dinamice, texte simboluri de natură comercială și alte asemenea elemente) reprezintă proprietatea intelectuală a societății ASA&NST TRADE S.R.L.

Întregul website și bunurile care sunt comercializate prin intermediul acestuia sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, iar pentru orice încălcare a proprietății intelectuale, ne vom adresa instanțelor de judecată competente pentru repararea prejudiciului creat și ne vom adresa organelor judiciare cu plângere penală pentru tragerea la răspundere penală a făptuitorului.  

Nicio persoană nu are dreptul să copieze, să reproducă, să realizeze lucrări identice sau asemănătoare cu materialul asupra căruia societatea ASA&NST TRADE S.R.L. are drepturi de proprietate intelectuală ,imaginile folosite, logo-ul, clipurile audio, textul folosit, etc.). De asemenea, nimeni nu are dreptul să distribuie, să transmită sau să exploateze în vreun fel orice material prezentat și/sau comercializat prin intermediul website-ului www.asa-nst.ro (inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare) într-un mod care să aducă atingere intereselor legitime ale societății și fără un acord prealabil și scris din partea 

Orice acțiune dintre cele pe care le-am enunțat mai sus reprezintă o încălcare a drepturilor de autor și va atrage răspunderea persoanei în cauză, fiind aplicabile dispozițiile Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe. Orice încălcare a drepturilor subscrisei societăți ne va îndreptăți să solicităm instanțelor de judecată competente sau altor organisme competente recunoașterea drepturilor noastre și constatarea încălcării acestora, pretinzând totodată și acordarea de despăgubiri pentru repararea prejudiciului creat. 

 

 1. PUBLICITATEA PRIVIND PRACTICIENII ÎN DREPT 

Societatea ASA&NST TRADE S.R.L. nu sprijină și nu recomandă în niciun fel unul sau mai mulți practicieni sau teoreticieni în drept, indiferent de profesia pe care aceștia o au, iar în acest sens, nu ne asumăm responsabilitatea pentru niciun material care este pus la dispoziția utilizatorilor prin intermediul website-ului www.asa-nst.ro , fie că este publicat cu titlu informativ, fie că este publicat pentru a fi achiziționat de dumneavoastră. 

 1. RECLAMAȚII 

Orice reclamație pe care doriți să o depuneți se va transmite la adresa de e-mail: office@asa-nst.ro  sau la adresa sediului social al subscrisei societăți, respectiv Loc. Timisoara, str. J.H. Pestalozzy, nr 22, județ Timiș. 

În situația în care apreciați că sunt încălcate dispozițiile legale care reglementează activitatea societății ASA&NST TRADE S.R.L. sau că vă sunt încălcate drepturile și doriți să depuneți o reclamație, vă puteți adresa Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor – București, bd. Aviatorilor, nr. 72, sector 1, cod poștal 011865 sau să depuneți în format electronic reclamația, astfel cum se indică pe website-ul ANPC: https://anpc.ro/

 1. SOLUȚIONAREA DISPUTELOR

Contractul la distanță încheiat cu dumneavoastră se supune legislației în vigoare în România, fiind interpretat în conformitate cu aceasta. Orice dispute intervenite în legătură cu Termenii și Condițiile, activitatea societății ASA&NST TRADE S.R.L., produsele comercializate prin intermediul website-ului sau cu orice alte informații ce derivă și/sau au legătură cu website-ul www.asa-nst.ro  se vor soluționa pe cale amiabilă. În cazul în care soluționarea diferendului nu se poate realiza pe cale amiabilă, părțile se vor adresa instanțelor competente din România. 

Orice notificare va fi transmisă de dumneavoastră la adresa de e-mail: office@asa-nst.ro  sau la adresa sediului social: Loc. Timisoara, str. J.H.Pestalozzy, nr 22, cladirea 5B, județ Timiș. 

 1. CLAUZE FINALE 

Acești termeni și condiții reprezintă acordul integral între dumneavoastră și societatea ASA&NST TRADE S.R.L. în ceea ce privește contractul pe care îl vom încheia la distanță și înlocuiește orice alt acord sau înțelegere verbală sau scrisă între noi. 

Contractul încheiat la distanță are caracter obligatoriu. Nu aveți dreptul să transferați, cesionați, grevați sau să înstrăinați în niciun alt mod acest contract sau oricare dintre drepturile sau obligațiile dumneavoastră care decurg din acesta, fără un acord prealabil și scris din partea societății ASA&NST TRADE S.R.L. 

 Ultima actualizare a prezentului document a fost la data de 01.09.2022